Pakket naar het buitenland

Wil je internationaal een pakket versturen? Bij ParcelParcel verzend je makkelijk een pakket naar meer dan 250 bestemmingen. Vul de gegevens in van je zending hieronder en bereken direct de verzendkosten van bekende vervoerders zoals FedEx, UPS DHL, TNT, DPD, DSV en Skynet 👇

Zij verzonden ook via ParcelParcel 👇

Pakket versturen buitenland kosten

De kosten voor het sturen van een pakket versturen naar het buitenland ligt bij ons lager dan wanneer je jouw zending direct boekt bij één van deze vervoerders.  Doordat ParcelParcel groot inkoopt bij FedEx, DHL, TNT en DPD, vind je via onze tarievenvergelijker altijd de laagste prijs. Via bovenstaande calculator kun je eenvoudig de kosten van een pakket versturen naar het buitenland vergelijken van FedEx, DHL, Skynet, DPD en TNT. Je vergelijkt zelf via onze tariefaclculator de verzendkosten en levertijden en kiest welke verzendoptie het beste bij jouw zending past. Wil je meer informatie over de levertijden tijdens de feestdagen in 2023? Bekijk dan deze pagina: Levertijden feestdagen 2023: DHL, DPD UPS, TNT FedEx, Skynet, DSV. Je kan via ParcelParcel ook jouw kerstpakket versturen.

Transparante tarieven

Bij ParcelParcel houden we van duidelijkheid. De prijzen voor een pakket versturen naar het buitenland die je ziet in onze tarievenvergelijker zijn dan ook inclusief brandstoftoeslag. Je komt bij ons niet voor verrassingen te staan. Graag lichten we even toe waardoor kosten van een internationale zending soms hoger zijn.

Invoerrechten
Invoerrechten betaal je aan het land waar het pakket heen gaat. Kortom, de invoerrechten kunnen per land verschillen. Landen heffen invoerrechten om hun eigen markt te beschermen tegen oneerlijke concurrentie in de vorm van (veel) goedkopere producten.

De ontvanger kan eventueel worden belast met invoerrechten als je als verzender pakketten en pallets naar landen buiten de Europese Unie verstuurt. Weet je niet zeker of een land bij de Europese Unie hoort? Bekijk onze lijst met Europese landen.

Btw
Deze afkorting staat voor belasting toegevoegde waarde en landen heffen deze belasting over de omzet die je maakt met het verkopen van goederen.  

Je betaalt btw voor het verzenden van goederen naar landen binnen de EU. Deze kosten kun je terugvragen aan de belastingdienst wanneer jouw zending zakelijk van aard is. Voor pakketten buiten de EU hoef je geen btw te betalen.

Inklaringskosten
De vervoerder gaat voor de ontvanger na of er kosten moeten worden betaald voor het invoeren van het door jou verzonden pakket. Daarnaast checkt de vervoerder de hoogte van het btw-tarief. Deze kosten worden standaard doorberekend aan de ontvanger van het pakket. 

Wanneer je pakketten verstuurt binnen de Europese Unie, zijn er geen invoerrechten of inklaringskosten van toepassing. Je betaalt enkel deze kosten wanneer je pakketten importeert vanuit een land buiten de EU. Je bent namelijk bij een importzending de ontvanger. Bij een exportzendingen worden alle eventuele douanekosten altijd standaard doorbelast aan de ontvanger.

Wil je meer weten over het betalen van invoerrechten, btw en inklaringskosten? In onze blog over kosten voor het sturen van pakketten naar het buitenland vind je een compleet overzicht over de kosten van internationale zendingen.

Manieren om een pakket te sturen naar het buitenland

Wanneer je een pakket, document of pallet naar het buitenland verstuurt, heb je de keuze tussen zending per post of levering per koerier (express zending). Zo is de Track & Trace informatie bij een postzending vaak niet accuraat en wordt er niet altijd een handtekening voor ontvangst gevraagd. Wil je meer weten over dit verschil? Lees dan onze blog over het verschil tussen express en postzendingen.

Pakket verzenden naar het buitenland: checklist

Wil je een pakket verzenden naar het buitenland, maar weet je niet zeker of de afmetingen van jouw pakket voldoen aan wat maximaal is toegestaan? Moet je douaneformulieren toevoegen en het pakket op een speciale manier inpakken? Voor al deze vragen heeft ParcelParcel een handige checklist voor jou opgesteld, waardoor je in no time klaar bent om jouw pakket te verzenden naar het buitenland. Lees op onze website ook meer over een pakket verzekerd versturen en pakketten laten ophalen

 

Commerciële pakketten versturen naar het buitenland

Voor het verzenden van goederen naar landen buiten de Europese Unie moet je altijd een zogenaamde commercial invoice (factuur) toevoegen aan jouw pakket. Is de verzending zakelijk van aard? Dan moet je deze handelsfactuur in drievoud meesturen. Wanneer het om een niet-zakelijke zending gaat, voeg je een zogenaamde proforma invoice toe aan het pakket. Het type factuur dat je gebruikt, is van invloed op de hoogte van de btw, invoerrechten en inklaringskosten. Je leest meer over de verschillende facturen in onze blog over het opstellen van een invoice.

Looptijden pakket sturen naar het buitenland

Zendingen die je voor 13.30 uur bij ons boekt, worden vaak dezelfde werkdag bij jou opgehaald. Is het niet gelukt jouw pakket voor deze tijd aan te melden? Bel ons gerust om te informeren naar de mogelijkheden via 085 877 16 56 (Nederland) of 038 087 099 (België). Ons support team gaat graag voor jou aan de slag om jouw pakket zo snel mogelijk te verzenden.

Meer over het versturen van pakketten naar het buitenland

Bij ParcelParcel helpen we je graag met het vinden van het laagste tarief voor jouw pakket. Regelmatig publiceren we daarom blogs over het versturen van pakketten naar het buitenland. Lees bijvoorbeeld onze blog met de zes belangrijkste vragen voor het internationaal versturen van pakketten.

Wat vroegen andere verzenders zich af?

Het #1 verzendplatform voor internationaal versturen 🌎

  • Vergelijk de beste vervoerders vanaf één website
  • Je hoeft niet een minimaal aantal zendingen te boeken
  • Lift mee op onze kortingstarieven (tot 70%) bij de vervoerders
  • Je hebt 1 aanspreekpunt voor al je geboekte zendingen
  • Beheer al je zendingen vanuit 1 account

Advies over het versturen van een pakket naar het buitenland?

Stuur ons een e-mail

Stuur ons een e-mail

[email protected]
Chat met een specialist

Chat met een specialist

Start chat