Zakelijk pakket versturen?

  • Bespaar tot 70% op verzendkosten
  • Zowel voor bedrijven als particulieren
  • Douanefactuur regelen wij
  • Direct contact met onze support specialisten
  • Boek online zowel export- als import zendingen
  • Altijd aangetekend afgeleverd
  • Pakket dezelfde dag nog gratis opgehaald information tooltipLet op:
    Alleen op werkdagen
    Afhankelijk van jouw postcode
    Niet beschikbaar voor DPD en DSV
  • Betaal veilig met Betaal veilig per iDeal Betaal veilig per creditcard Betaal veilig per Bancontactvia mollie logo

Vergelijk vervoerders

Verzendkosten berekenen

💡 Je hebt geen account nodig om een tarief te berekenen

Eenvoudig en voordelig wereldwijd verzenden over de hele wereld

Wil je een zakelijk pakket versturen in Nederland of naar het buitenland? Vergelijk hier prijzen van DHL, TNT, DPD en FedEx en bespaar tot 70%. Een zakelijk pakket versturen verdient aandacht en zorg, vooral wanneer het gaat om producten met een hoge waarde. ParcelParcel heeft speciaal voor bedrijven een online omgeving gecreëerd waarin je onder andere gemakkelijk een zakelijk pakket kunt versturen, automatisch een douanefactuur aanmaakt en een pick-up boekt. Met de ingebouwde tarievenvergelijker maakt ParcelParcel inzichtelijk wat de beste optie is om een zakelijk pakket te versturen. 

Snel naar:

Kosten zakelijk pakket versturen 

Wat zijn de kosten van een zakelijk pakket versturen? Dit is afhankelijk van wat je verstuurt, de bestemming en de vervoerder. Wil je de tarieven van een zakelijk pakket versturen vergelijken? Wij geven je graag meer inzicht in de mogelijke tarieven voor het versturen van een zakelijke zending in Nederland of naar het buitenland. Hieronder vind je de vijf factoren die de grootste invloed hebben op de prijs en hoe je deze optimaal kunt benutten.

  1. Volume en gewicht
    Iedere vervoerder baseert zijn prijs op volume. Hoe meer pakketjes je verzendt, hoe lager de kosten zijn. Je kunt met een ander bedrijf of webshop afspraken maken om gezamenlijk een zakelijk pakket te versturen, waardoor je samen van voordelige tarieven profiteert. Je kunt ook kiezen voor een online verzendservice (zie punt 5). Andere belangrijke elementen welke van invloed zijn op de prijsbepaling zijn het gewicht en de grootte van het pakket. Hoe groter en zwaarder het pakket is, hoe duurder de verzending wordt.

  2. Verzekering
    Voor een verzekering betaal je extra, maar bij vermissing of beschadiging is dit de investering meer dan waard. De kosten van de verzekering hangen af van het type goederen dat je verzendt. Wij adviseren om hier niet op te besparen.

  3. Bestemming
    Dit is een open deur, maar een internationale zending is uiteraard duurder dan een zending binnen Nederland. De tarieven voor het versturen van een zakelijk pakket variëren per vervoerder. Ons advies is daarom om een aantal aanbieders te vergelijken. ParcelParcel heeft hier een handige tool voor ontwikkeld. Dit brengt ons bij het volgende punt.

  4. Vervoerder
    Tarieven variëren sterk per vervoerder, maar hoe kun je al die tarieven op een rij zetten? Via ons verzendplatform MyParcelParcel vergelijk je snel en eenvoudig de transittijden en verzendtarieven van onze vervoerders FedEx, TNT, DPD en DHL Express. Je kunt tarieven vergelijken voor meer dan 220 landen. Bekijk onze verzendtarieventool op de pagina: Pakket versturen 

  5. Regel je een zakelijke verzending zelf…
    ... of regel je de zending met een online verzendservice? Dit laatste kan behoorlijk schelen in de kosten. Bij ParcelParcel profiteer je van ongekende kortingstarieven en bespaar je tot wel 70% op de verzendkosten. Je betaalt minder dan wanneer je direct bij een van deze koeriers boekt. Dit komt doordat wij groot inkopen bij vervoerders als DHL, DPD, FedEx en TNT. Je vindt meer informatie over de voordelen van een eigen ParcelParcel account op onze bedrijvenpagina.

Een zakelijk pakket versturen, zo doe je dat! 

In onze checklist voor het versturen van internationale verzendingen zie je waar je rekening mee moet houden bij een zakelijk pakket versturen. Stuur je bijvoorbeeld een pakketje naar een land buiten Europa? Dan is het belangrijk om het juiste douaneformulier toe te voegen. Een zakelijk pakket versturen doe je gemakkelijk en snel via ParcelParcel in de volgende stappen: 

  1. Je gaat naar de bedrijvenpagina op ParcelParcel.com en klikt op de button ‘Gratis aanmelden’.

  2. Je vult jouw bedrijfsgegevens en facturatiegegevens in. Op werkdagen (maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 17:30 uur) ontvang je binnen 20 minuten automatisch jouw inloggegevens. Is het geen werkdag? Dan ontvang je de inloggegevens de volgende werkdag.

  3. Je hebt vervolgens toegang tot ons verzendplatform MyParcelParcel. In ons platform zie je een overzicht met de prijzen en levertijden van de verschillende koeriersdiensten en kun je direct jouw zending inboeken en een ophaalmoment kiezen.

  4. De verzendlabels (barcodes) van de geselecteerde vervoerder worden automatisch gegenereerd. Indien je een zending buiten de Europese Unie verstuurt, kun je er ook voor kiezen om automatisch een douanefactuur te genereren.

  5. Print de verzendlabels en eventuele douane facturen en je zending wordt door de door jou geselecteerde vervoerder opgehaald. Via Track & Trace zie je 24/7 waar de zending zich bevindt.

Tips voor het versturen van een zakelijk pakket

ParcelParcel denkt graag met je mee bij het versturen van een zakelijk pakket. Zo voorziet ons supportteam je van gratis advies en ondersteuning bij elke stap van het verzendproces. Om je extra te helpen, hebben we hieronder enkele zaken die je wel en niet moet doen tijdens het versturen van een zakelijk pakket op een rij gezet. 

Goed verpakken

Zorg dat de doos in goede staat is en geen eerder opgelopen beschadigingen heeft, zoals gaten, scheuren, deuken of aantasting door vocht. Het hergebruiken van oude dozen raden wij af, omdat deze na het eerste gebruik al minder stevig zijn. Bovendien kunnen hierop oude barcodes of verzendlabels met een andere bestemming aanwezig zijn die de vervoerder in verwarring kunnen brengen. Dit heeft vaak als gevolg dat de zending vertraging oploopt. Gebruik een doos met het juiste formaat voor de inhoud van het pakket en gebruik eventueel opvulling om inzakking van de doos tegen te gaan. Lees de pagina 'Verpakkingstips' voor nog meer tips met betrekking tot het goed verpakken van jouw zending.

Laat je pakket ophalen

Zoek je een nieuwe vervoerder? Een onafhankelijke partij die verzendtarieven en transittijden vergelijkt kan voor jou dan de oplossing zijn. Het verzendplatform van ParcelParcel heeft een tool waarmee je verzendtarieven van vervoerders als DHL Express, FedEx, DPD en TNT vergelijkt. Ook ontvang je een offerte met de beste verzendoptie. In één klik boek je de zending.

Aanbieders vergelijken

Kies een partij die jouw pakketten ophaalt. Dit scheelt een hoop geregel. Bij sommige partijen is dit bij de prijs inbegrepen. Ga dus goed na wat de voorwaarden zijn van de vervoerder waar je voor kiest. Bij ParcelParcel worden zendingen altijd kosteloos opgehaald en aangetekend afgeleverd.

Wat je zeker niet moet doen wanneer je een zakelijk pakket verstuurt

Verzenden zonder Track & Trace

Bij sommige vervoerders moet je extra betalen voor Track & Trace. Daarom wordt er weleens voor gekozen om het achterwege te laten. Dit vinden wij een slecht idee. Verzenden met Track & Trace komt veel professioneler over, maakt de planning voor de ontvanger overzichtelijker en geeft meer zekerheid over het verloop van de verzending.

Onverzekerd versturen

Verzend je producten met een hoge waarde? Dan is het zinvol om ze te verzekeren tegen schade, diefstal en vermissing. Vooral in het buitenland komt het voor dat een zending zoek raakt. De kosten van de verzekering liggen aanzienlijk lager dan de kosten van bijvoorbeeld een beschadigd of kwijtgeraakt product. Onverzekerd of niet voldoende verzekerd versturen is daarom niet aan te raden. Ben je benieuwd welk bedrag je maximaal kunt claimen als de zending niet is verzekerd? Lees dan ons artikel: 'Welk bedrag kan ik maximaal claimen als mijn zending niet is verzekerd?'

Versturen tegen een te hoge prijs

Wanneer je een vervoerder rechtstreeks benadert, krijg je vaak een hogere prijs per zending dan wanneer je een zakelijk pakket verstuurt via een onafhankelijke (online) logistieke partner. Deze heeft vaak scherpe afspraken met verschillende vervoerders. Hierdoor profiteer je van aantrekkelijke tarieven. Dat geldt ook voor ParcelParcel, omdat wij alleen werken met express vervoerders als FedEx, DHL Express, DPD en TNT. Zo verzend je bij ons voor een lage prijs wereldwijd. Ook heeft ParcelParcel een online tool waarmee je gemakkelijk verzendtarieven van vervoerders vergelijkt. Je ontvangt desgewenst direct een offerte met de beste verzendoptie en boekt de zending eenvoudig met één klik.

Zakelijk pakket versturen vergelijken

Mocht je verschillende vervoerders voor een zakelijk pakket versturen willen vergelijken ga je dit natuurlijk niet zelf doen.  ParcelParcel heeft een tool ontwikkeld waarmee je dit gemakkelijk kunt doen. Zo vind je de beste vervoerder voor jouw verzending op basis van prijs, levertijd en service. Bij ParcelParcel kun je op dit moment de volgende vervoerders van zakelijke pakketten vergelijken:  FedEx, DHL, DPD en TNT. Hieronder vind je meer informatie over deze vervoerders.

DHL Express Worldwide

DHL is actief in 220 landen en heeft een groot netwerk in de zakelijke markt wereldwijd. DHL Express is een verzendoptie, die je kunt inzetten voor zowel nationale als internationale en tijdkritische zendingen. DHL garandeert een deur tot deur levering vóór het einde van de eerstvolgende werkdag. Gebaseerd op persoonlijke ervaringen kunnen wij zeggen dat DHL sterk is in zendingen van en naar Afrika, Europa en Azië.


Track and Trace

Ja

Aantal afleverpogingen

2

Tijdsvak van afhalen

12:00 - 18:00 uur

Aansprakelijkheid

Binnen Benelux volgens Algemene Vervoerscondities, vergoeding max € 3,40 p/kg - rest van de wereld volgens CMR condities, vergoeding max € 10,00 p/kg indien vervoerd per weg, € 20,00 p/kg indien vervoerd door de lucht; indien aan voorwaarden van vervoerder voldaan. Neem contact met ParcelParcel op indien de werkelijke waarde verzekerd dient te worden.



Wat gebeurt er na maximale aantal aflevermomenten?

Retour afzender 100% verzendkosten

Tijdsvak van bezorging

08:30 - 18:00 uur

Handtekening voor ontvangst

Ja


FedEx International Priority en FedEx Economy

Het van oorsprong Amerikaanse FedEx is al meer dan 25 jaar actief in Europa en biedt expressdiensten, zoals FedEx International Priority en FedEx Economy. Fedex heeft veel ervaring met verzendingen in Amerika en Canada, maar ook van en naar Azië. Wil je meer informatie? Lees alles over de verzendduur van FedEx.

Track and Trace

Ja

Aantal afleverpogingen

2

Aansprakelijkheid

Vergoeding max € 10,00 p/kg indien vervoerd per weg, € 20,00 p/kg indien vervoerd door de lucht; indien aan voorwaarden van vervoerder voldaan.Neem contact met ParcelParcel op indien de werkelijke waarde verzekerd dient te worden.

Wat gebeurt er na maximale aantal aflevermomenten?

Retour afzender 100% verzendkosten

Tijdsvak van bezorging

08:30 - 18:00 uur

Handtekening voor ontvangst

Ja

TNT Economy en Express

TNT is ontstaan uit PostNL en ruim 200 jaar geleden begonnen als eerste en enige postbedrijf in Nederland. TNT heeft veel ervaringen met zendingen in Europa. Je hebt voor internationale zendingen de keuze uit TNT Economy en Express.

Economy Express is ideaal wanneer je de kosten laag wilt houden. Uiteraard kun je er zeker van zijn dat jouw zending op tijd wordt geleverd. Bij Express services wordt extra aandacht besteed aan snelheid. Jouw zending wordt op de eerst mogelijke werkdag geleverd.


Track and Trace

Ja

Aantal afleverpogingen

2

Aansprakelijkheid

Volgens CMR condities, vergoeding max € 10,00 p/kg indien vervoerd per weg, € 20,00 p/kg indien vervoerd door de lucht; indien aan voorwaarden van vervoerder voldaan. Neem contact op met ParcelParcel indien de werkelijke waarde verzekerd dient te worden



Wat gebeurt er na maximale aantal aflevermomenten?

retour afzender 100% verzendkosten

Handtekening voor ontvangst

Ja

 

Wil je onze vervoerders vergelijken?

Bekijk dan onderstaande pagina's 

DHL of DPD 

DHL vs DHL express 

DHL vs FedEx 

DPD of PostNL 

Uiteraard kun je ook dagelijks verzenden met ParcelParcel

 

 

📦 Wie zijn wij (ParcelParcel)?

Eenvoudig wereldwijd verzenden voor bedrijven en particulieren met de allerbeste service, dat is waar wij voor staan. Via ons verzendplatform boek je kinderlijk eenvoudig een zending in bij vervoerders als FedEx,TNT, DPD en DHL en verzend je naar en importeer je vanuit meer dan 220 landen.

Voer je pakketgegevens in, kies een vervoerder, print je verzendlabels en eventuele douanefacturen en de vervoerder haalt je zending op. Doordat wij groot inkopen, bespaar je ook nog op je verzendkosten. Bovendien zijn wij je aanspreekpunt voor al je vragen over je zendingen. Zo bespaar je niet alleen op je verzendkosten, maar bespaar je ook veel tijd.

Veelgestelde vragen over pakketten versturen naar het buitenland

Bekend van onder andere

Advies nodig over een zakelijk pakket versturen?

Stuur ons een e-mail

Stuur ons een e-mail

[email protected]
Chat met een specialist

Chat met een specialist

Start chat

Wat kost het om jouw zending te versturen?