Ervaringen stagiairs ParcelParcel

Elk jaar bieden wij studenten de mogelijkheid om een leuke en leerzame stage te volgen binnen ons snelgroeiende bedrijf.
Lees snel wat de ervaringen zijn van voorgaande stagiairs. 

Demi Oudeman, 3e jaars student HBO Hotel- en Eventmanagement (HEM), Hogeschool Tio. (mei 2017 – september 2017) (meewerkstage)

"Met mijn tweede stage was ik eigenlijk nog niet echt bezig totdat ik een bericht ontving op Facebook van Bas Joustra, de COO van ParcelParcel. Bas vroeg mij of ik nog op zoek was naar een stage en zo ben ik in contact gekomen met het bedrijf ParcelParcel. Wat mij met name trok was de jonge onderneming, de informele sfeer en dat ParcelParcel constant bezig is met de verbetering van processen en continue op zoek is naar het beste voor de klant en de medewerkers.

Gedurende de 20 weken heb ik stagelopen op de marketing afdeling. Mijn stage begon in mei, net nadat ik mijn minor digital marketing had afgerond. Tijdens deze minor had ik geleerd hoe ik een eigen website moest opzetten met alles wat erom heen kwam kijken. Alle theorie die ik had geleerd op school, kon ik dus goed in de praktijk uitvoeren tijdens mijn stage bij ParcelParcel. Naast je werkzaamheden voor ParcelParcel, is je onderzoek ook erg belangrijk. Alle collega´s zijn bereid om tijd vrij te maken en je te helpen met je onderzoek. Ook mijn stagebegeleider vond het erg belangrijk dat ik veel aan mijn onderzoek zat en vroeg ook regelmatig hoe ik ervoor stond. De combinatie vier dagen meewerken en een dag aan mijn onderzoek is mij goed bevallen.

Kortom, als je op zoek bent naar een bedrijf met een informele sfeer, dan raad ik ParcelParcel zeker aan! Je eigen werkplek, de relaxte sfeer en de gezamenlijke lunch ga ik zeker missen!" 


Demi Oudeman
Hogeschool Tio

Rick van Putten, 4e jaars student HBO Bedrijfskunde MER, Hogeschool van Amsterdam (februari 2017 – juni 2017) (afstudeerstage)

"Bij het zoeken van mijn afstudeerstage vond ik het erg belangrijk dat ik ging afstuderen bij een bedrijf waar een goede informele werksfeer heerst. Via LinkedIn ben ik benaderd door Carlos de Vos. Tijdens mijn sollicitatiegesprek kwam ik er al snel achter dat het onderzoek heel belangrijk was voor ParcelParcel en dat de sfeer binnen het bedrijf positief was, op dat moment wist ik dat ik hier wilde afstuderen. Na enig overleg heb ik ervoor gekozen om, naast het schrijven van mijn scriptie, mee te werken op de online marketingafdeling.

Gedurende de 20 weken dat ik hier heb stagegelopen, heb ik erg veel plezier gehad en veel nieuwe dingen geleerd. Bij ParcelParcel vertrouwen ze op je kwaliteiten en laten je dan ook behoorlijk vrij in het uitvoeren van de taken. Door de informele sfeer is er altijd vrijheid om vragen te stellen en nieuwe ideeën aan te dragen, hierdoor kan je jezelf erg goed ontwikkelen.

Bij ParcelParcel werk je met alle medewerkers (8 – 10 mensen) in een gezamenlijke ruimte, hierdoor kent iedereen elkaar vrij goed en is er een goede werksfeer aanwezig. Om de goede werksfeer te bevorderen, luncht iedereen gezamenlijk op kosten van ParcelParcel.

Zoals als eerder vermeld, is het onderzoek erg belangrijk voor ParcelParcel. Je merkt aan alles dat ze graag willen dat je je stageperiode met succes afsluit. Bij ParcelParcel krijg je de hulp die jij nodig hebt en zijn collega’s altijd bereid om je verder te helpen met je onderzoek. Daarnaast kan je, in overleg met je begeleider en/of collega’s, een extra dag aan je onderzoek zitten op het moment dat je een deadline hebt of je nog even iets wil uitzoeken.

Als je graag bij een bedrijf wil stagelopen waarbij een informele en goede werksfeer hangt en je graag je stage met een succes af wil sluiten, dan zal ik ParcelParcel zeker aanbevelen."



Rick van Putten
Hogeschool van Amsterdam

Jelmer van der Meijden, 4e jaars student HBO Bedrijfseonomie, Hogeschool van Amsterdam (2017) (afstudeerstage)

"Ik was uiteindelijk beland bij de laatste fase van mijn opleiding bedrijfseconomie, namelijk het afstuderen. Door mijn vorige stage ervaringen wist ik dat het voor mij super belangrijk zou zijn om een gezellige plek met een interessante opdracht te vinden. Dit vond ik dan ook zeker bij ParcelParcel. Ik weet nog, dat ik onderweg was naar het sollicitatiegesprek, dat ik dacht: ik ben echt helemaal gek dat ik hier naar toe ga. Het betekende namelijk dat ik elke dag 3.5 uur zou gaan reizen. Tijdens het gesprek dat ik had met Bas Joustra en Carlos de Vos verdwenen die twijfels eigenlijk meteen. Zij hebben zo’n passie en drive voor wat zij hebben bereikt en wat zij willen gaan bereiken, dat ik wist dat ik de kans om hier de stage te doen niet kon laten lopen.

Ik had voor mijn stageperiode twee opdrachten gekregen. Dit was mijn afstudeeropdracht: het financieel analyseren voor verdere internationale uitbreidingen en het inrichten en analyseren van een informatiesysteem. Wat beide opdrachten gemeen hadden, was dat ik vanuit de organisatie de volledige vrijheid en het vertrouwen kreeg voor de invulling ervan. Dit is dan ook echt de sfeer binnen de organisatie! Het management verwacht dat je de verantwoording die je krijgt ook pakt en dit laat zien door goed werk af te leveren. Daarbij is het zo dat het management ook echt naar je luistert en je advies serieus neemt als je goed werk aflevert, ook al ben je slechts een stagiair.

Als je opzoek bent naar een stageplek waarbij je echt een serieuze bijdrage wil kunnen leveren aan een organisatie dan is ParcelParcel de plek. Het team is gezellig en iedereen is bereid je te helpen. De dagen van de week vliegen er echt voorbij en voor je het weet zit je al weer gezellig aan de vrijdagmiddagborrel. Deze fantastische organisatie heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik mijn afstudeerstage/scriptie heb kunnen afronden met een 7.7!"



Jelmer van der Meijden
Hogeschool van Amsterdam

Jelger de Wit, 3e jaars student HBO commerciële Economie, Hogeschool van Amsterdam (2017)
(meewerk- en onderzoekstage)

"Ik was op zoek naar een leuke stageplaats, dus plaatste ik een berichtje op mijn LinkedIn profiel. Het betrof een 20 weken stage, van september 2016 tot januari 2017. Binnen de kortste keer krijg je dan wat reacties, maar dan hoop je maar of er ook wat zinvols tussen zit.
Ik raakte na het bericht van Carlos de Vos aan de praat over ParcelParcel en over wat zij te bieden hebben. Vervolgens hebben wij een afspraak gemaakt om dit gesprek verder te voeren. Bij binnenkomst voelde ik mij direct thuis. Er hangt een gemoedelijke informele sfeer op de werkvloer en er werkt een leuk jong team. Dat waren voor mij direct pluspunten, maar wat hebben zij dan stage technisch te bieden?
Omdat ParcelParcel een relatief jong bedrijf is en zij druk bezig zijn zichzelf verder te ontwikkelen, krijg je van alle aspecten wat mee. Je wordt niet alleen een junior expert Express diensten, maar kan ook strategisch en procesgericht meedenken. Bas & Carlos geven jou de ruimte om mee te denken en nemen jouw input serieus. Ook de stage opdracht nemen zij serieus en proberen je daar waar mogelijk is te helpen met je onderzoek/verslag. Naast de werk- en schoolgerelateerde werkzaamheden is ook ruimte voor plezier, zo ben ik de eerste ParcelParcel Darts kampioen geworden :-) en organiseerde ParcelParcel in mijn 20 weken, 2x een teamuitje.
Dus:
Tip 1: Bedenk wat voor stageopdracht je wilt doen
Tip 2: Neem contact op met ParcelParcel & presenteer jezelf hoe je bent
Tip 3: Eet lekkere tosti’s tijdens je lunch en sla de vrijdag middelborrel niet over"


Jelger de Wit
Hogeschool van Amsterdam

Tim Baas, 3e jaars student HBO commerciële Economie, Hogeschool van Amsterdam (2017)
(meewerk- en onderzoekstage)

"In de periode september 2016 tot en met januari 2017 heb ik stage gelopen bij ParcelParcel. In eerste instantie zou ik stage lopen bij een ander bedrijf, maar dit bedrijf werd op het laatste moment afgekeurd door school. Hierdoor kwam ik terecht bij ParcelParcel. Achteraf gezien ben ik er erg blij dat mijn stage bij het andere bedrijf niet doorging. In mijn 20 weken durende stageperiode heb ik de nodige kennis verkregen op het gebied van logistiek en mijzelf verder ontwikkeld als persoon. In september kwam ik binnen als een leek op het gebied van logistiek, maar nu aan het einde van mijn stageperiode kan ik wel stellen dat ik mijzelf een kenner mag noemen.

Door de diverse werkzaamheden bij ParcelParcel is geen enkele werkdag hetzelfde. Bij ParcelParcel wordt je niet gezien als een stagiair, maar als een gewone medewerker. Hierdoor krijg je ook de nodige verantwoordelijkheden en de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

Binnen ParcelParcel is er ook de nodige ruimte om aan je school onderzoek te zitten. Carlos, Bas en de rest van het team helpen en denken graag mee bij het onderzoek.

Stage lopen bij ParcelParcel is zeker een aanrader. Door de positieve werksfeer en de diverse werkzaamheden zijn de vijf maanden ook voorbij gevlogen. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik naast het ontwikkelen van mijn sales vaardigheden mijzelf ook op persoonlijk gebied heb ontwikkeld bij ParcelParcel."


Tim Baas
Hogeschool van Amsterdam

Liam Mulder, 3e jaars student hbo Bedrijfskunde MER, Hogeschool van Amsterdam (2015-2016)
(meewerk- en onderzoekstage)

"Voor mijn studie hbo Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool van Amsterdam moest ik in mijn derde jaar stage lopen gedurende een periode van 20 weken. Ik wist nog niet zeker waar ik naar opzoek was, maar wilde er in elk geval voor zorgen dat ik bij een leuk bedrijf terecht zou komen. Voor mij was het belangrijk dat er een leerzame omgeving was maar vooral ook een goede werksfeer.

Via een goede kennis kwam ik terecht bij ParcelParcel. Ik vernam dat er een goede werksfeer heerst en er binnen het bedrijf ruimte was om jezelf te ontwikkelen. Nadat ik mijn CV en motivatiebrief had opgestuurd, werd ik uitgenodigd voor een gesprek. De positie betrof een stage online marketing, waarbij je ook een gedeelte support en sales zou oppakken. ParcelParcel is nog een jong bedrijf, dus zo zou je van alle delen binnen het bedrijf wat leren. De eerste kennismaking was erg prettig en het voelde erg goed aan om daar mijn stage te volgen. Voor mij was er geen twijfel en wilde gelijk de stage met twee handen aannemen.

Op 1 september was de eerste stagedag, in hun nieuwe pand in Naarden. Daarvoor zaten zij in Eemnes. De locatie is goed te bereiken met het OV en bevindt zich op industrieterrein Gooimeer. Het nieuwe kantoor is erg groot en open, waarbij elke afdeling zijn eigen ruimte heeft gekregen. Ik werd warm ontvangen en de sfeer voelde net zo goed als bij de eerste kennismaking. Eerst een korte rondleiding door het kantoor en vervolgens door gesproken wat zij precies doen bij ParcelParcel. Er is bij ParcelParcel altijd ruimte om je vragen te stellen en zij staan ook altijd open om deze te antwoorden.

De dagelijkse werkzaamheden zullen bestaan uit een deel online marketing, waarbij je verantwoordelijk bent voor het schrijven van content voor de website. En ook de verantwoordelijkheid voor de social media, iets waar ze steeds meer mee doen.
Je krijgt hierbij veel vrijheid en als je met nieuwe ideeen komt, dan is er altijd de mogelijkheid om deze uit te voeren. Een ander deel van de werkzaamheden is support, waarbij je in contact bent met klanten zowel op de email, livechat en per telefoon. Hiermee leer je goed met klanten om gaan, te luisteren naar hun wensen en ervoor te zorgen dat jij aan hun wensen kan voldoen. Het laatste deel is de sales binnen ParcelParcel. Vanuit deze afdeling bel je mensen middels koude acquisitie op en probeer je ze binnen te halen voor ParcelParcel. Zelf vond ik dit een zeer uitdagend onderdeel, waarbij je gedreven wordt van het winnen van een klant voor ParcelParcel. 

Doordat ParcelParcel een relatief klein bedrijf is, zie je je werk ook daadwerkelijk terug in de praktijk. Zo is de blog die je schrijft elke week weer te zien op alle social media en uiteraard op de website. Je werkt in een vrij klein team bij ParcelParcel van 8-10 mensen, dit zorgt ervoor dat iedereen elkaar ook erg goed kent en er een hele goede werksfeer aanwezig is. Zo wordt er altijd samen geluncht en ParcelParcel zorgt ook voor de lunch. ParcelParcel stuurt ook aan op een goede sfeer en wilt ervoor zorgen dat iedereen zich prettig voelt op het werk.

Tijdens mijn stage periode bij ParcelParcel, moest er ook een onderzoek worden gedaan vanuit school. Samen in overleg met de stagebegeleider werd de richting van het onderzoek gekozen. Ze bieden ook veel hulp aan voor je onderzoek en zijn altijd bereid om je ermee verder te helpen als je vragen hebt over je onderzoek. Aan mij hebben ze ook hulp geboden door verschillende interviews te regelen die nodig waren voor het onderzoek. Je krijgt ook voldoende de tijd om aan je onderzoek te werken. Zo kreeg ik 1 dag per week de gelegenheid waarbij ik volop aan het onderzoek kon zitten. Uiteraard mocht ik op de andere dagen er ook mee bezig zijn en in gesprek gaan over mijn onderzoek.

Dus als je opzoek bent naar een stageplek waarbij je nieuwsgierig bent, veel wilt leren op het gebied van internet en logistiek en graag wilt werken in een heel hecht team, dan is ParcelParcel de stageplek voor jou."


Liam Mulder
Hogeschool van Amsterdam 

Leroy Buiter, 3e jaars student hbo Commerciele Economie, Hogeschool van Amsterdam (2015-2016) 
(meewerk- en onderzoekstage)

"Voor mijn opleiding HBO Bedrijfskunde MER heb ik 20 weken stage gelopen bij ParcelParcel. Een goede vriend had zelf al stage gelopen bij ParcelParcel en was dermate tevreden dat hij mij deze stage heeft aanbevolen.

Hij sprak zelf van een dynamische stageplek waar je veel kunt leren in korte tijd. Mijn voorkeur ging ook uit naar een stage in een beginnend bedrijf omdat ik geloof dat ik daar meer kan leren dan bij een grote organisatie.

Na de aanbeveling heb ik gesolliciteerd op de stageplek van ParcelParcel. Nu na 20 weken kan ook ik, deze stage zeker aanbevelen. De stage bij ParcelParcel is dynamisch en het bedrijf biedt een prettige werksfeer.

De stagebegeleiders zijn soepel in de omgang, geven goed feedback op je werk en geven je ruimte voor ontwikkeling. Bovendien is de ondersteuning van het onderzoek uitstekend. Waar veel stagebedrijven geen tijd vrijmaken voor jouw onderzoek, kan je daar bij ParcelParcel wel op rekenen. Zit je even vast met je onderzoek, dan is er altijd iemand bereid om even met je te zitten. Het proces naar mijn eindverslag is soepel verlopen door de open houding van ParcelParcel.

Buiten het onderzoek en de werkactiviteiten heerst er een prettige werksfeer. Het team eet elke dag gezamenlijk en deze lunch wordt ook door ParcelParcel zelf verzorgd. Naast ‘s middags samen eten, zijn wij ook uit eten geweest om het hele team beter te leren kennen.

Als bedrijfskunde/bedrijfseconomie student is de online transportmarkt een complexe maar interessante markt. Na deze stage durf ik zelfs te zeggen dat ik een specialist ben geworden op het gebied van luchtvrachtzendingen.

Bij ParcelParcel heb ik voornamelijk geleerd om nauwkeuriger te werken en dus meer kwaliteit te leveren. Verder ben ik gegroeid in telefonisch contact en het toepassen van de marketing van de organisatie.

Er zijn genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen op veel verschillende vlakken. Zo kan je meer leren over telefonisch contact met klanten, marketing, sales en natuurlijk de online transportmarkt.

Kortom ParcelParcel is zeker een aanbeveling als je een stage wilt volgen waar je samen met een prettig team veel kunt leren in een korte tijd."



Leroy Buiter
Hogeschool van Amsterdam

Leroy is sinds januari 2017 werkzaam bij ParcelParcel als Online Marketeer

Bas van Lammeren, 3e jaars student hbo Commerciele Economie, Hogeschool van Amsterdam (2016)
(meewerk- en onderzoekstage)

"Ik ben Bas van Lammeren en ben eind december benaderd door ParcelParcel om in gesprek te gaan over een stage. Van tevoren had ik geen idee wat ik kon verwachten aangezien ik totaal geen ervaring had met een bedrijf dat opereert binnen de logistiek. In februari 2016 ben ik begonnen met de meeloopstage en kan hier met een goed gevoel naar terugkijken. Bij ParcelParcel krijg je genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen en ontvang je geweldige steun van de collega’s waarmee je samenwerkt. Buiten het feit dat er hard gewerkt wordt, is er soms tijd voor een dolletje waardoor de werksfeer als zeer prettig wordt ervaren.
Tijdens mijn stage moest ik vanuit de opleiding een onderzoek verrichten. ParcelParcel had alvorens ik begon al diverse onderwerpen klaarliggen waarmee ik me bezig zou kunnen houden gedurende het onderzoek. Dit was fijn aangezien je vanuit school nogal in het diepe wordt gegooid wat betreft een onderzoek doen bij je stagebedrijf.

Tijdens mijn 20-weken stage heb ik me vooral beziggehouden met de existing en new business binnen ParcelParcel (Sales). Ondanks dat ik geen ervaring had op dit vlak, heb ik de kans gekregen om mijzelf hierop te richten en goed te ontwikkelen. Dit alles omdat het mij zeer interessant leek om actief binnen de sales te zijn. Het bijkomende voordeel is dat als je na enige tijd erachter komt dat je functie binnen het bedrijf niet helemaal aansluit op je verwachtingen, dat er altijd een mogelijkheid is om te switchen van functie. Er wordt zeer goed meegedacht om je stage zo leerzaam en vooral leuk te doen laten verlopen.

Terugkijkend naar mijn 20-weken meeloopstage bij ParcelParcel was dit een leerzame periode met altijd een lach op m’n gezicht."

Bas van Lammeren
Hogeschool van Amsterdam

Bas van Galen, 3e jaars student hbo Bedrijfskunde MER, Hogeschool van Amsterdam (2016)
(meewerk- en onderzoekstage)

"In december 2015 ontving ik via LinkedIn een uitnodiging van Carlos de Vos om bij ParcelParcel mijn derdejaarsstage te volbrengen. Na mijn sollicitatiegesprek was het duidelijk dat dit het helemaal zou gaan worden.

Mijn naam is Bas van Galen en van januari tot en met mei 2016 was ik stagiair onderzoek bij ParcelParcel. Al een tijdje was ik zoekende naar een stageplek. Met meerdere bedrijven was ik in gesprek tot ik werd benaderd door ParcelParcel.

Bij deze jonge online logistieke onderneming is veel ruimte voor ontwikkeling. Het bedrijf staat open voor nieuwe ideeën en daar wordt in de meeste gevallen ook iets mee gedaan. Daarnaast wordt binnen het bedrijf een gezellige werksfeer belangrijk gevonden. Bowlingavonden en vrijdagmiddagborrels zijn dan ook geen uitzonderingen bij ParcelParcel. Ook wordt een goede ondersteuning geboden voor het uitvoeren van eigen onderzoek binnen de stage. Zo krijgt iedere stagiair één volledige dag per week de mogelijkheid zich af te zonderen en zich te concentreren op eigen onderzoek.

Het leukste aan de stage vind ik dat je als stagiair ziet hoe het bedrijf in de vijf maanden tijd dat ik er was een flinke groei doormaakte. Verschillende muren kleurden in de loop van de tijd letterlijk Parcelroze en er werden verschillende nieuwe mensen aangenomen. Ook is het mooi om te zien hoe jij op een positieve manier kunt bijdragen aan de ontwikkelingen die ParcelParcel doormaakt.

“ParcelParcel een gamechanger of toch niet?” Met deze vraag startte ik mijn sollicitatiebrief en ik kwam er al snel achter dat dit helemaal waar bleek te zijn en ParcelParcel echt een gamechanger is binnen de logistieke branche. Een verrassend interessante organisatie met veel ruimte voor ontwikkeling en ontzettend lekkere tosti’s.

Kortom een mooie ervaring die ik zeker niet snel zal vergeten en ook zeker een aanbeveling wanneer je op zoek bent naar een stage in de (online) logistiek."


Bas van Galen
Hogeschool van Amsterdam

Jimmy Blom, 3e jaars student hbo Bedrijfskunde MER, Hogeschool van Amsterdam (2016)
(meewerk- en onderzoekstage)

"Vanaf januari 2016 heb ik 20 weken stage gelopen bij ParcelParcel voor mijn studie Bedrijfskunde MER. Via een goede vriend en medestudent ben ik in contact gekomen met het bedrijf. Hij wees me er op net een stageplek gevonden te hebben, waar ze nog ruimte hadden voor een extra student. 

Dezelfde dag zocht ik nog de vacature op van stagiair Support & Sales. Het bijbehorend takenpakket en de professionele uitstraling van ParcelParcel als jonge startup spraken mij wel aan. De dag erna heb ik mijn curriculum vitae en een motivatiebrief opgestuurd. Voordat ik het wist had ik alweer antwoord met een uitnodiging om langs te komen.

Na een kort en duidelijk gesprek met een zeer prettige sfeer heb ik er voor gekozen om stage te gaan lopen bij dit bedrijf. Deze keuze kwam mede door de mogelijkheid om mee te lopen met veel bedrijfsonderdelen, de echt persoonlijk begeleiding en de kans om de resultaten van je werk meteen in de praktijk terug te kunnen zien.

Mijn dagelijkse werkzaamheden bestonden vooral uit support bieden aan de klant via chat, telefoon en mail. Hierbij was het van belang de wensen en behoeften van de klant te kunnen identificeren en hier zo goed mogelijk op in te spelen. In de praktijk had ik hier nog geen ervaring mee, hierdoor was dit aan het begin nog lastig. Echter, naarmate ik meer kennis en ervaring opdeed heb ik er plezier in gekregen klanten verder te kunnen helpen.

Naast de dagelijkse werkzaamheden heb ik ook een onderzoek uitgevoerd. De begeleiders hebben mij hier goed bij geholpen en waren altijd beschikbaar voor vragen. Daarnaast letten ze ook echt op de resultaten en deadlines, zodat je er nooit alleen voor staat mocht het onderzoek de verkeerde kant opgaan.

Ik kijk met een positieve blik terug naar mijn stage bij ParcelParcel. De fijne collega’s, werksfeer en mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen binnen veel onderdelen van het bedrijfsleven maken het een top stage. Ik kan dan ook met zekerheid zeggen dat ik het afgelopen half jaar mijzelf echt heb zien groeien en een hele leuk tijd heb gehad."



Jimmy Blom
Hogeschool van Amsterdam

Valentin van den Brink, 4e jaars student European Studies, De Haagse Hogeschool (2016)
(meewerk- en onderzoekstage)

"In december 2015 ben ik door Carlos de Vos benaderd via LinkedIn voor een Online Marketing stage bij ParcelParcel. Ik was destijds ook in gesprek met andere bedrijven voor een stage, maar na mijn sollicitatiegesprek in januari had ik al snel de beslissing gemaakt om mijn stage bij ParcelParcel te gaan doen.

De informele sfeer op kantoor en mijn interesse in logistiek en marketing maakte het de perfecte combinatie voor mij. Ik was in eerste instantie aangenomen voor Online Marketing, maar miste toch het klantcontact. Dit had ik aangegeven en de tweede week van mijn stage ging ik mij dan ook bezig houden met support. De support afdeling is het hart van het bedrijf waar alle e-mails en telefoontjes binnenkomen. Dit was in het begin wel even wennen voor mij, aangezien er soms hectische momenten waren waarbij je je aandacht moet verdelen tussen het maken van boekingen, het opnemen van de telefoon en het in de gaten houden van de Live Chat. Na enkele weken raakte ik hier al aan gewend. Je hoeft je bij ParcelParcel in ieder geval niet te vervelen! Er is altijd wel iets te doen.

Naast mijn supportwerkzaamheden heb ik mij ook bezig gehouden met Online Marketing. Het werken op de support afdeling gaf mij inspiratie voor het schrijven van blog artikelen over relevante onderwerpen. Denk hierbij aan verpakkingsadviezen voor specifieke zendingen, zoals het versturen van bloed voor research doeleinden.

Daarnaast heb ik ook bestaande webpagina’s verbeterd en vertaald naar het Engels toe, zodat buitenlandse klanten ParcelParcel makkelijk kunnen benaderen.

Ik zou ParcelParcel zeker aanraden als stagebedrijf. De oprichters zijn zeer ambitieus en zijn continue bezig het bedrijf verder te innoveren. Je wordt als stagiair daar ook in betrokken. Er is ruimte om mee te denken en ideeën voor te stellen. Dus wil je werkervaring opdoen bij een bedrijf waar je het gevoel hebt dat je echt iets bijdraagt, dan zou ik zeker de vacatures in de gaten houden en solliciteren voor de functie die jou het meest aanspreekt!"



Valentin van den Brink
De Haagse Hogeschool

Christian Luiten, 3e jaars student hbo Commerciele Economie, Hogeschool van Amsterdam (2015)
(meewerk- en onderzoekstage)

"Ik heb vanaf  februari 2015 tot en met augustus 2015 stage gelopen bij ParcelParcel.
Dit was voor mij een erg leerzame periode waarin ik mezelf goed heb kunnen ontwikkelen. Ik ben bij ParcelParcel stage gaan lopen omdat ik de groei in de beginfase van een startup wilde mee maken. 

De groei van ParcelParcel heb ik letterlijk mee gemaakt in de 5 maanden dat ik er stage liep. Ik begon in februari in een klein kantoor in Eemnes en ik sloot mijn stage af in een fantastisch kantoor in Naarden. 
Doordat ParcelParcel bestaat uit een relatief klein team kreeg ik ook de mogelijkheid om mee te denken op strategisch niveau. Dit was voor mij ontzettend leerzaam en ik kreeg ook het gevoel en uiteindelijk de bevestiging dat mijn ideeën en onderzoeken bij hebben gedragen aan de groei van ParcelParcel.

+ Vrijheid 
+ Veel ruimte om je te ontwikkelen 
+ Gezellige collega's 
+ Onderzoeken en ideeen worden serieus genomen
+ Goede werksfeer 
+ Heerlijke Tosti's"

Christian Luiten
Hogeschool van Amsterdam